SVAMP!!!
Svamptider nu och jag är ju nybörjare! Jag kan nästan ingenting om svamp förutom att det är gott och att jag vill ha det!
Oscars pappa har kommit förbi med svamp flera gånger, han är ju pensionär och plockar massor. Fick även veta att han har någon typ av svamputbildning så han har ju väldigt bra koll. Jag var ute med grannen och plockade svamp för någon vecka sedan och efter det har jag lagt mycket tankeverksamhet på NÄR jag ska få tid att plocka mer svamp... Var över hos Oscars föräldrar i lördags, då la vi mycket tid på att dricka vin och prata om svamp, det var mysigt, han har lovat att vi ska gå ut ihop en dag så jag lär mig mer, det finns så många mer svampsorter än kantareller. Man får se det som motion att komma ut också, det är de viktigaste!
Vi har varit ute en del efter gången jag var ute med granntjejen. Oscars pappa har sagt att vi gärna får svamp av dem men jag vill inte kräva något eller ta för givet att vi ska få. Jag vill gärna kunna göra saker själv, så det har blivit ett antal trevliga timmar i skogen. Tog med mina tjejer ut förra söndagen i ca 3 timmar, det var dock inte jätteuppskattat men vi kom ut och hittade lite iaf. Sen tog vi med Oscars tjejer ut, det var inte heller så uppskattat men vi var ute någon timme och hade med oss kvällsmaten ut. I fredags och lördags drog vi ut också fast utan barn. Efter min stora tjejs kalas i lördags stack vi till skogen direkt och upptäckte massa fina platser och skogspartier. Vi hittade då också trattkantareller på uppgång, massor! Frågan är ju bara om man verkligen får ha dem för sig själv, det lär ju vara någon i närheten där som tar dem innan vi kommer dit en andra gång... Vi får väl se. Jag har förvällt och fryst in lite gula kantareller samt torkat och lagt lite Karljohan i burk, även några andra soppar. Jag tänker ändå att motionen i skogen är bra, vi har varit ute minst 10 timmar i skogen på bara någon vecka. I morgon kommer tjejerna så det kanske blir en sväng till skogen idag, vi får se.
Vi gjorde i alla fall en kantarellpizza som jag gjort tidigare fast nu både vegansk och animalisk, sjukt god! Vi gjorde det enkla, köpte färdig deg.
I övrigt behövs:
Crème fraiche / Imat Fraiche
½ Rödlök
Kantareller, vi hade ½ kilo färska
Västerbottenost / Vegansk mozzarella
Crème fraiche breds på pizzan istället för tomatsås, rödlök och kantareller läggs ovanpå, vi valde att steka upp kantarellerna med lite salt i lite veganskt smör, mest för att få bort vattnet ur svampen. Stör över osten och sen in i ugnen, salta och peppra efter smak.
Supergott och enkelt! :D